שתפו את הדף בפייסבוק Share on Facebook

הייתם רוצים לדעת האם יש צורך להתייעץ עם מומחה בתחום הלשון הקשורה בחודשים הראשונים לחיים או שמוטב להמתין? מדריך זה הוא עבורכם.

מבוטחי מכבי המעוניינים לקבוע תור יכולים לעשות זאת באמצעות מוקד זימון התורים של מכבי. איני מקבל באופן פרטי מבוטחים של קופת חולים מכבי.

מזה זמן רב אני מוצא את עצמי במצב מוזר. אני משוחח בטלפון עם אבא או עם אימא של תינוק, אדם שאינני מכיר, המבקשים לקבוע תור במרפאתי על מנת ולהתייעץ איתי ושאטפל בלשון הקשורה. ברוב המקרים נאמר להם שיש לתינוק לשון קשורה על ידי אנשי מקצוע בתחום הבריאות: מיילדות, אחיות, רופאים, יועצות הנקה או טיפת חלב. חלק הגיעו לאחר קריאה באינטרנט.

בשיחות אלה, אני לעיתים קרובות עושה דבר שאיננו מקובל בתחום הרפואה. אני מנסה לברר, על ידי שיחה בטלפון האם באמת כדאי לבוא למרפאתי לייעוץ. ברפואה מקובל לבדוק את הפציינט ולאחר מכן להגיע לאבחנה ולהמלצה על טיפול. עם זאת, אינני חש בנוח כאשר אנשים פונים אלי למרות שאינני הכתובת הנכונה עבור תינוקם.

מדוע אין מדובר בעניין פשוט כל כך?

במחקר מצאנו שבפועל לכל התינוקות יש מיתר מתחת ללשון. אם לכולם יש לשון קשורה, אין זה הגיוני שנטפל בכולם.

ולכן השאלה שיש לשאול הינה האם יש מדובר בלשון קשורה המחייבת התייחסות.

כדי לעזור בהחלטה על הצורך בטיפול, בניתי לכם שאלון אינטראקטיבי קצר. יש להדגיש כי התשובות שתקבלו מהשאלון אינן מהוות ייעוץ רפואי מומחה או חוות דעת רשמית! אלו המלצות כלליות בלבד. על מנת לקבל חוות דעת מקצועית, יש להפגש עם יועצת הנקה ו/או רופא בעל הבנה בתחום של לשון קשורה. במידה ויש בעיה עם השאלון, מתחת לשאלון תמצאו נקודות המסכמות מצבי הנקה שונים עם קישורים לדפי הסבר מתאימים.

אבחונים פוטנציאליים

להלן מספר דוגמאות למקרי הנקה שונים, אבחונים פוטנציאליים למקרים אלו וקישורים לדפי הסבר: אני מציע לכם לבחור מבין ההיגדים שלמעלה את זה שהכי מתאים לכם ולקרוא את דף ההסבר המתאים לו קודם. אם השתכנעתם ממה שכתבתי, אני שמח. אם לא – התקשרו אלי להתייעצות.